Podul Grant din București nu va fi gata până la toamnă. Tramvaiul 41 ar urma să circule pe un singur fir, alternativ

13.08.2019 - Circulația tramvaiului 41, cel mai folosit mijloc de transport de suprafață din București, va fi reluată doar parțial de la 1 septembrie. Și asta pentru că lucrările la Podul Grant nu vor fi finalizate în totalitate. Astfel, traficul aglomerat din zonă va deveni de-a dreptul sufocant odată cu începerea școlii. Primăria Capitalei nu a dorit să comenteze până în acest moment această situație.
Lucrările, care au început pe 1 iulie, ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul acestei luni, așa cum promisese primăria Capitalei. În acest moment se lucrează însă doar pe sensul spre nordul Capitalei. Când vor fi încheiate lucrările va începe și reabilitarea celuilalt sens.
Nu există însă nicio șansă ca totul să se încheie pana la 1 septembrie, așa că autoritățile locale s-au gândit la o soluție: tramvaiul 41 va circula alternativ pe un singur fir pe Podul Grant, urmând să treacă trei tramvaie într-un sens, urmate de trei tramvaie spre celălalt sens.
Bucureștenii care erau obișnuiți să circule cu tramvaiul 41 merg acum cu autobuze, care fac cu greu față numărului mare de oameni.
Cât despre șoferi, ei se gândesc cu groază la ceea ce urmează odată cu întoarcerea oamenilor din concedii și a începerii școlilor.
În acest moment se lucrează în trei puncte de pe traseul liniei 41. La Podul Grant, consolidările sunt făcute de societatea deținută de primăria Capitalei. La doar doi kilometri de această zonă se lucrează la Podul Ciurel, care trece peste linia de tramvai, iar în Drumul Taberei constructorii fac legătura între tramvai și linia de metrou.