Prognoza meteo pentru minivacanta ce urmeaza

31.05.2017- În intervalul 1 - 5 iunie, și în București regimul termic va fi unul cald pentru această perioadă din an, însă vor apărea și episoade de instabilitate, caracterizate prin înnorări, reprize de averse însoțite de descărcări electrice și scurte intensificări ale vântului, mai ales în cursul după-amiezii.
„Mâine, de Ziua Internațională a Copilului, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius, însă instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în a doua parte a zilei și la începutul nopții prin înnorări temporare accentuate și intervale de timp în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă ale vântului, chiar cu aspect de vijelie în zona montană, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Transilvaniei și a Moldovei, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Izolat, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură așteptăm cantități de apă ce vor depăși 20-25 l/mp și căderi de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni și 20 de grade pe Litoral”, spun meteorologii.
Potrivit specialistilor ANM, în intervalul 2-5 iunie, vremea va continua să fie, în general, frumoasă, deși cerul va fi unul variabil, iar înnorările vor fi prezente cu preponderență în partea a doua zilelor.