România: Mii de furturi comise de hoti care nu pot fi pedepsiti

10.02.2019 - Anul trecut, în România, peste 1.700 de infracţiuni de furt au fost comise de minori. În aceeaşi perioadă, peste 800 de infracţiuni cu violenţă au avut loc. Pentru toate acestea, minorii nu răspund în faţa legii.
Trei minori au fost prinşi de poliţişti după ce au spart un magazin de încălţăminte din Brăila. Hoţii care nu au împlinit 18 ani ştiu că nu pot fi trimişi la închisoare, iar sociologii spun că de multe ori copiii sunt influenţaţi de părinţi.
Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române: Recomandăm cetățenilor să fie foarte atenți atunci când se deplasează cu mijloacele de transport în comun să-şi protejeze bunurile, să-și țină banii în buzunarele interioare. Bineînțeles, să fie foarte atenți la persoanele care se apropie suspect, fie că vorbim despre persoane majore sau minore pentru că, până la urmă, atât majorii cât și minorii pot comite astfel de infracțiuni de furt.
Peste 2.000 de furturi au fost comise anul trecut de copii peste 15 ani, consideraţi de poliţişti că pot să răspundă penal după ce i-au testat psihologic şi au decis că au discernământ. Cei cu vârste cuprinse între 16 si 17 ani au comis peste 1000 de infracţiuni cu violenţă.