România, trimisă la Curtea de Justitie a UE pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului

18.05.2018 - În cazul României, cea mai gravă situaţie este în Capitală, unde valorile-limită admise au fost depăşite în mod constant, după cum notează Comisia Europeană.
Curtea de Justiţie a Uniunii poate decide să-i aplice României o amendă de aproape două milioane de euro, la care se adaugă penalităţi de mii de euro, calculate pentru fiecare zi în care nu s-au aplicat măsuri anti-poluare sau poate decide achitarea.
"Diminuarea poluării în Municipiul Bucureşti reprezintă una dintre priorităţile actualei administraţii a Capitalei, care, de la preluarea mandatului, a iniţiat o serie de măsuri care să producă efecte pe termen scurt, mediu sau lung: îmbunătăţirea calităţii transportului public, gestionarea traficului, realizarea de benzi unice dedicate transportului public, promovarea transportului alternativ etc. Subliniem faptul că, până la preluarea mandatului actualei administraţii, Capitala României nu a făcut niciun demers concret pentru reducerea poluării", se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.