Sezonul capuselor. Primăria Capitalei a inceput tratamentele de combatere pe spatiile verzi

03.05.2017- Pe 24 aprilie, Centrul de Protecţie a Plantelor a început aplicarea tratamentelor de combatere a căpuşelor în parcurile administrate de Municipalitate, concomitent cu aplicarea tratamentelor împotriva ţânţarilor, anunţă Primăria Capitalei.
Până în prezent au fost aplicate tratamente parcurile: Herastrăul Vechi, Herăstrăul Nou, Mioriţa, Bordei, Floreasca, Cişmigiu şi Cartierul Francez. Începând de joi acestea vor fi reluate în zonele: Tineretului, Carol, Izvor, Sala Palatului, Zona Unirii.
Tratamentele se vor executa şi in lunile iulie şi august în cazul în care se înregistrează ploi frecvente, precum şi ori de câte ori este necesar, până la înlăturarea focarului. Tratamentele se executa cu Fendona 15 SC şi se vor repeta la un interval de 15 zile dupa finalizarea ultimului tratament. Toate produsele insecticide utilizate, atât cele pentru combaterea ţânţarilor cât şi cele pentru combaterea căpuşelor, au o toxicitate redusă pentru om şi animalele de companie, precum şi pentru vegetaţie, transmite Primăria Capitalei.