Șoferi beti sau drogati la volan. Politiștii au întocmit 10 dosare penale după o razie în Capitală. Aproape 30 de permise au fost retinute

21.07.2019 - Polițiștii Brigăzii Rutiere au întocmit 10 dosare penale pentru șoferi depistați că au condus sub influența drogurilor și au reținut 27 de permise de conducere, în urma unei razii desfășurate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Capitală. Au fost date amenzi de aproape 100.000 lei, informează Brigada Rutieră, citată de Mediafax.
În jurul orei 23.40, un șofer în vârstă de 30 de ani a fost oprit pe bd. Basarabia în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive. În momentul opririi mașinii, din interior s-a simțit un miros puternic, motiv pentru polițiștii au trecut la testarea cu aparatul DrugTest. Rezultatul a fost pozitiv pentru consum de canabis. Șoferul a fost transportat la INML pentru recoltarea de probe biologice.
Rezultatul a fost același și pentru un bărbat în vârstă de 20 de ani, care conducea tot pe bulevardul Basarabia. În autoturism se mai aflau trei pasageri - două fete și un băiat. Cele două fete și șoferul au fost amendați pentru că le-au adresat polițiștilor injurii, expresii jignitoare și vulgare.
Spre dimineață, polițiștii au oprit un bărbat de 25 de ani care conducea o motocicletă. Tânărul era beat și nici nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Etilotestul a indicat în cazul său 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.
În total, au fost întocmite 10 dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, pentru refuz de recoltare probe biologice, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat, dar și pentru lovire și distrugere.