Steagul rosu arborat de salvamari la Marea Neagra

19.08.2017- Scăldatul este interzis în jumătatea de sud a litoralului, deoarece marea este agitată, cu curenţi puternici, salvamarii arborând steagurile roşii pe aproape toată suprafaţa de plajă cuprinsă între Eforie şi Vama Veche.
Reprezentanţii salvamarilor din sudul litoralului spun că au fost arborate steagurile roşii în aproape toate zonele de îmbăiere, ceea de înseamnă că riscul de înec pentru turiştii care se aventurează în apă este foarte mare.
Scăldatul este interzis în majoritatea zonelor de îmbăiere, fiind permis numai pe două plaje din Venus. Marea este destul de agitată, iar curenţii sunt foarte puternici.
În partea de Nord a litoralului, de la Constanţa la Năvodari, îmbăiatul în apele mării este permis, în aceste zone marea fiind mai calmă. Chiar şi aşa şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, îi îndeamnă pe turişti să asculte de sfaturile salvamarilor, să înoate în zona delimitată de geamanduri şi, mai ales, să nu lase copiii nesupravegheaţi, chiar şi în apropierea ţărmului.