SUA: Record de caldură in sudul Californiei si ger polar in nordul tarii

31.12.2017- În timp ce California se confruntă cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului, Vestul mijlociu al SUA, care cuprinde statele central-nordice ale ţării, dar şi regiuni din nord-est sunt afectate de o masă de aer polar , cu temperaturi diurne ce ajung cu greu la -10 grade Celsius. Marea Britanie se pregăteşte să facă faţă furtunii Dylan care este aşteptată să lovească în această noapte cu rafale de vânt de 120 de km pe oră.
Temperaturile înregistrate în unele zone din sudul Californiei au doborât, vineri, recordul de căldură pentru această perioadă, conform unui anunţ al Serviciului american de meteorologie (NWS) din Los Angeles, citat sâmbătă de DPA. ''Cu o temperatură maximă de 85 grade (Fahrenheit) - 29,4 grade Celsius - @UCLA stabileşte un nou #wxrecord pentru ziua de astăzi. Acesta doboară vechiul record de 84 grade (Fahrenheit) - 28,9 grade Celsius - stabilit în 1956'', a anunţat NWS pe Twitter. În Burbank, la circa 19 kilometri nord-vest de centrul oraşului Los Angeles, temperaturile au atins 29,4 grade Celsius, depăşind vechiul record de 28,9 grade Celsius, înregistrat în 1963, a precizat NWS.
În timp ce California se confruntă cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului, Vestul mijlociu al SUA (Midwest), care cuprinde statele central-nordice ale ţării, dar şi regiuni din nord-est sunt afectate de o masă de aer polar în urma căruia temperaturile diurne ajung cu greu la -10 grade Celsius. Această situaţie se va menţine până după începutul anului următor din cauza celui de-al doilea val de aer deosebit de rece care va coborî din Canada, conform prognozei anunţate vineri de NWS. Milioane de americani şi canadieni îşi vor aminti de Revelionul care urmează drept cel mai geros din ultimii 70 de ani.