Transalpina ar putea fi deschisa pe 1 iunie

24.05.2017- Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au anunţat, miercuri, că drumarii din Gorj şi Vâlcea acţionează pe Trasalpina - Drumul Regelui, cu zece utilaje pentru deszăpezirea şoselei, circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67C putând fi reluată pe 1 iunie, doar în timpul zilei. 
Circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, esten închisă până pe 31 mai, din cauza condiţiilor de iarnă, dar reprezentanţii SDN Târgu-Jiu susţin că măsura nu va fi prelungită.
Drumarii din Gorj şi Vâlcea au intervenit, miercuri, pentru deszăpezirea şoselei.
„În fiecare dimineaţă, la ora 08.00, are loc o analiză a activităţii pe DN 67 C, împreună cu directorul regionalei, domnul Bogdan Bratu, care a solicitat să luăm măsuri urgent, să accelerăm ritmul activităţii pe DN 67 C, pe Drumul Regelui. S-a dispus să fie dislocaţi muncitorii de la districtele din Secţia Gorj, din Secţia Târgu-Jiu şi de la Vâlcea. Sunt muncitori şi dinspre Gorj, dinspre Novaci şi dinspre Obârşia Lotrului. Miercuri trebuie să filmăm ce s-a făcut până acum, urmând ca după-amiază directorul regional să-l informeze pe domnul ministru Cuc. Din două în două zile, domnul Cuc, ministrul Transporturilor, a solicitat prezentarea situaţiei activităţilor de pe DN 67 C Transalpina”, a declarat Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu.