Treceri de pietoni cu mesaj, la Focșani: „Ia-ti copilul de mână" și „Lasă telefonul"

13.07.2019 - Pe mai multe treceri de pietoni din Focșani au apărut mesaje precum „Ia-ți copilul de mână”, „Nu alerga” sau „Lasă telefonul”,acestea fiind scrise în cadrul unei acțiuni a Poliției, Primăriei și reprezentanților societății civile, pentru a atrage atenția asupra pericolului producerii unor accidente, conform Mediafax.
Pe carosabil, peste zona demarcată ca trecere de pietoni, au fost scrise mesaje pentru pietoni. Pe carosabil scrie „Uită-te în stânga", „Ia-ți copilul de mână", „Nu alerga” și„Lasă telefonul".
Reprezentanții Poliției Vrancea spun că prin această acțiune se dorește responsabilizarea tuturor participanților la trafic, șoferi și pietoni, în condițiile în care au loc destul de des accidente din cauză că nu se respectă prioritatea pentru pietoni sau pentru că pietonii traversează neregulamentar.
În Focșani, mesaje vor mai fi montate în zonele aglomerate, în apropierea școlilor și lângă locurile de joacă pentru copii.
Acțiunea se va desfășura pe parcursul verii, până la începerea școlii.
Potrivit statisticilor, de la începutul anului, în orașul Focșani două persoane au fost rănite grav în urma unor accidente produse pe trecerea de pietoni. De asemenea, în 2019 patru persoane au ajuns în stare gravă la spital după ce au traversat neregulamentar și au fost lovite de mașini.