Val de fake news pe internet înaintea turului II. Principalele tinte: Guvernul, Diaspora, Klaus Iohannis și USR-PLUS

16.11.2019 - Un val de fake news se propagă pe internet în ultimele zile, informațiile false distribuite pe rețeaua de socializare Facebook vizând românii din Diaspora, președintele Klaus Iohannis, dar "pensii tăiate" de către noul guvern.
O fotografie postată pe Facebook în vineri dimineață, reclamată ca fake news de PNL, prezintă un mesaj de pe pagina ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în care acesta ar anunța că guvernul vrea să impoziteze salariile românilor din Diaspora și transferurile de bani din afara țarii.
"Țara este într-o situație dificilă. Ne chinuim să găsim soluții pe plan intern, dar avem dificultăți grave. Am alcătuit o comisie pentru impozita atât salariile celor aflați în Diaspora cât și serviciile de transfer gen Wester Union și MoneyGram. E timpul să strângem cureaua...", se vede scris în postarea care a fost publicată pe o pagină de Facebook clonată.
PNL a răspuns, clasificând postarea drept "un FAKE NEWS construit ȋn sediul PSD din Șoseaua Kiseleff nr. 10, care este distribuit masiv ȋn mediul online".