Veniturile medicilor de familie şi din ambulatoriu au crescut de la 1 octombrie

"Pentru medicii de familie valoarea punctului minim garantat per capita creşte de la 4,3 lei la 4,6 lei, iar valoarea punctului minim garantat per serviciu înregistrează o creştere de la 2 lei la 2,1 lei. Această majorare se aplică după ce la jumătatea anului 2016, de la 1 iulie, a mai existat o majorare a celor două valori de decontare şi anume - majorarea per capita pentru medicul de familie a fost de la 4 lei la 4,3 lei, iar per serviciu de la 1,9 lei la 2 lei", transmite Ministerul Sănătăţii.
Medicii de familie acorda peste 60 milioane consultatii anual, conform datelor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Prin medicina de familie este asigurat accesul la serviciile medicale de baza.
"Pentru medicii din ambulatoriu valoarea punctului minim garantat per serviciu a crescut de la 1,8 lei la 2 lei. Medicii din ambulatoriu acordă în jur de 20 milioane de consultatii, iar acest sector al sănătăţii trebuie susţinut deoarece degrează spitalele de cazurile posibil de tratat în afara spitalului", explică ministerul.