Vreme rea in mare parte din tara

14.02.2018 - Cele 14 judeţe care se vor afla sub cod galben de vreme rea începând cu ora 11:00 sunt Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Covasna, Vrancea, Harghita, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suceava. 

Potrivit meteorologilor, în aceste zone vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45-50 de kilometri la oră, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpaţii de Curbură, va depăşi 70 de kilometri la oră, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.
De asemenea, până miercuri la ora 11:00 este în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă pentru 12 judeţe: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.