Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării

Sâmbătă

În țară vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, pe arii restrânse caniculară în vest şi în sud. Începând cu orele prânzului disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii.
 

Vor fi averse şi cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal şi de munte, în Oltenia şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi chiar depăşi pragul critic de 80 de unităţi mai ales în centrul oraşului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopţii când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

Duminică

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi intervale de timp cu înnorări temporar accentuate, averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe spaţii mai extinse, în interiorul arcului carpatic, la deal şi la munte, îndeosebi în cursul zilei şi în orele serii, iar în restul teritoriului se vor semnala, cu precădere seara şi noaptea.

Local, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice, nordice şi centrale, se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română, unde pe spaţii restrânse se va atinge şi depăşi uşor pragul de disconfort termic. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.