15.11.2024 - Pe primul loc în topul alimentelor de evitat sunt sucurile carbogazoase, deoarece acestea conţin o cantitate ridicată de zaharuri.
Medicii recomandă consumul moderat de fructe proaspete.
Pe locul al doilea s-a situat carnea de porc, care duce la creşterea colesterolului şi care poate provoaca afecţiuni cardiace.
În schimb, nutriţioniştii recomandă consumul peştelui, bogat în uleiuri esenţiale.
Produsele de patiserie ocupă locul al treilea în topul alimentelor dăunătoare, din cauza combinaţiei de grăsime şi conţinut ridicat de sare sau zahăr, care duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi obezităţii.
Tot din cauza grăsimii, nutriţioniştii pun pe locul al patrulea brânzeturile.
Pe locul al cincilea se află pâinea, nerecomandată de nutriţionişti nici sub forma de pâine din făină albă, nici cea neagră.
Cantitatea mare de amidon face ca şi cartofii şi pastele făinoase să fie în top, pe locul al şaselea, respectiv al şaptelea.
Alimentele procesate ocupă locul al optulea.
În top intră şi legumele perfecte, care atrag privirea prin culoarea sau mărimea lor. Acestea nu sunt recomandate de nutriţionişti, deoarece sunt tratate chimic în mod excesiv şi pot deveni nocive, cu potenţial cancerigen.
Ultimul loc în topul celor mai nocive alimente este ocupat de uleiul de măsline prăjit.
sursa: semneletimpului.ro
10 alimente pe care le consumăm zilnic şi care ne scurtează viaţa