![](https://rvs.ro/uploads/news/Lighting_for_supermarkets-img01.jpg)
26.07.2017- Comisia Europeană (CE) pregăteşte o metodă comună pentru a analiza dacă calitatea alimentelor este mai redusă în unele state membre, aşa cum se arată în mai multe studii şi cum susţin unii lideri ai ţărilor din blocul comunitar, potrivit EUobserver.
„Lucrăm la o metodă pentru îmbunătăţirea testării produselor alimentare astfel încât statele membre pot discuta această problemă pe baze ştiinţifice care sunt aceleaşi pentru toate”, a declarat, pentru EUobserver, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.
CE va începe marţi, 25 iulie, un dialog cu producătorii şi retailerii pentru a discuta concret cum să lucreze asupra acestei probleme, a adăugat Wigand.
Mai mulţi lideri din statele din Europa Centrală şi de Est susţin că există un dublu standard al alimentelor, fiind vândute produse de o calitate inferioară consumatorilor din ţările mai sărace din blocul comunitar.
„Lucrăm la o metodă pentru îmbunătăţirea testării produselor alimentare astfel încât statele membre pot discuta această problemă pe baze ştiinţifice care sunt aceleaşi pentru toate”, a declarat, pentru EUobserver, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.
CE va începe marţi, 25 iulie, un dialog cu producătorii şi retailerii pentru a discuta concret cum să lucreze asupra acestei probleme, a adăugat Wigand.
Mai mulţi lideri din statele din Europa Centrală şi de Est susţin că există un dublu standard al alimentelor, fiind vândute produse de o calitate inferioară consumatorilor din ţările mai sărace din blocul comunitar.