Desert sanatos: baclavale cu sirop de fructe

Pentru foi sunt necesare:
100 ml de ulei
100 ml apa
400 g faina
drojdie cat o nuca
Pentru umplutura avem nevoie de:
250 g de nuca
scortisoara
nucsoara sau cardamom
Si ne mai trebuie:
¾ l sirop de fructe sau trandafiri
Se face un aluat din faina, ulei, apa si drojdie. Se taie bucatele mici si se intind foi subtiri de dimensiune tavii. Se presara faina peste ele pentru a nu se lipi. Se unge o tava cu ulei, se asaza o foaie, se unge cu ulei, apoi se asaza o alta foaie, care, de asemenea, se va unge cu ulei. Se asaza primul strat de 3 foi.
Se amesteca nuca macinata cu nucsoara sau cardamom si scortisoara si se aseaza un strat peste foile din tava. Se mai formeaza un start din trei foi peste care se asaza nuca, iar ultimul strat va fi din foi. Se va portiona prajitura, apoi se va lasa la cuptor 20-30 de minute. Cand este gata, se scoata tava din cuptor si se toarna peste baclavale siropul de fructe sau trandafiri. Se acopera cu un prosop umed si se lasa la rece cateva ore.
Este mai buna atunci cand este preparata cu o zi inainte de a o manca. Siropul patrunde bine in foi, aromele se vor imbina dand o savoare de vis.
Pofta buna!