![](https://rvs.ro/uploads/news/photo-1490645935967-10de6ba17061.jpg)
Noul studiu concluzionează că dietele care pun accentul pe plante, cum ar fi dieta mediteraneană sau dietele tradiţionale întâlnite în China, Japonia şi India, par să reducă riscul de îmbolnăvire de Alzheimer, în special în comparaţie cu o dietă occidentală bazată pe alimente mai grase şi mai procesate.
Prevalenţa globală a bolii Alzheimer este alarmantă. Estimările actuale indică faptul că aproximativ 32 de milioane de persoane suferă de Alzheimer, iar un număr impresionant de 315 milioane prezintă semne preclinice.
Aceste cifre reprezintă 22% din persoanele cu vârsta de 50 de ani sau mai mult, ceea ce face din Alzheimer o provocare majoră pentru sănătate la nivel mondial.
A fost documentat faptul că ratele de Alzheimer, considerată cea mai frecventă formă de demenţă, au tendinţa de a creşte în ţările care fac tranziţia nutriţională către dieta occidentală.
sursa: G4Media