Studiu: Consumul de carne roșie este legat de un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2

20.10.2023 - Un nou studiu amplu realizat de cercetătorii de la Harvard sugerează că a consuma doar două porții de carne roșie pe săptămână crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2 mai târziu în viață, iar riscul crește și mai mult odată cu un consum mai mare, potrivit studiului publicat joi în American Journal of Clinical Nutrition, scrie CNN.
„Asocierea dintre carnea roșie și diabetul de tip 2 a fost observată la diferite populații din întreaga lume”, a declarat primul autor al studiului, Xiao Gu, cercetător postdoctoral în domeniul nutriției la Harvard T.H. Chan School of Public Health.
„Continuăm să consolidăm dovezile existente cu date și tehnici îmbunătățite. Sper că studiul nostru ar putea soluționa dezbaterea cu privire la faptul dacă ar trebui să limităm sau nu consumul de carne roșie din motive de sănătate.”
Aproximativ 462 de milioane de persoane din întreaga lume sunt afectate de diabet de tip 2, o cifră care a crescut rapid, au precizat autorii.
„Prevenirea diabetului este importantă, deoarece această boală este în sine o povară serioasă și, de asemenea, este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare și renale, cancer și demență”, a spus Gu.

sursa: G4Media