A fost inaugurat sediul pentru Serviciul de eliberare a pașapoartelor din centrul comercial ParkLake

17.07.2018 - Verile, cândva cu scandal la ghișeele pentru obținirea unui pașaport, sunt amintire pentru bucureșteni. Statul pare că a găsit soluția-minune: a mutat totul la mall. În noile spații, moderne și informatizate, actele se obțin mult mai ușor. Nu la fel de norocoși sunt însă românii din țară, unde aglomerația este așteptată în săptămânile următoare. Au scăpare însă doar cei care și-au făcut din timp rezervare pe internet.
Noul sediu este al doilea spațiu deschis într-un mall, după cel care funcționează încă de anul trecut. Aici au fost mutați funcționarii care până acum lucrau în punctele din Pipera și strada Amzei, care au fost desființate. Schimbările făcute de Ministerul de Interne, după uriașe scandaluri date de nemulțumirile cetățenilor,se pare că au readus normalitatea ce a lipsit ani la rând.
În noul sediu numai în cursul dimineții au fost depuse 500 de cereri de eliberare a documentelor de călătorie.Tot aici a fost deschis și un ghișeu al Trezoreriei pentru plata taxelor aferente. Și la Timișoara, începutul verii, la pașapoarte, este fără scandal. Până acum.
Din data de 20 iulie intră în vigoare și câteva modificări legislative.
„Pașapoartele temporare care în prezent se eliberează de la 2 ore la 3 zile, vor fi restricționate în același termen numai pentru situațiile de urgență - motive de sănătate, familie sau profesionale care trebuie dovedite cu documente justificative” - şef Serv. pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Timiş, subcomisar Daniel Leahu.
Tot din 20 iulie românii  de peste 18 ani vor putea obține pașapoartele cu o valabilitate de 10 ani.