A fost Ziua Mondială a Radioului- 13 Februarie

14.02.2020 - Marconi, Faraday, Tesla și Hertz au contribuit la nașterea radioului.
Radioul nu este chiar așa de bătrân. Nu are decât 100 de ani!
În 1920 a avut loc prima emisiune radio vorbită, la Chelmsford, în Anglia. În același an, la 2 noiembrie, a început să emită în America primul post de radio comercial din lume.
Invenția s-a răspândit cu o viteză uluitoare pentru acea vreme.
Doar 5 ani mai târziu, pe 19 noiembrie 1925, s-a realizat prima emisiune radio în limba română, la expoziția "Luna Bucureștilor".
În 1927, Dragomir Hurmuzescu a organizat un post care transmitea de două ori pe săptămână emisiuni de divertisment pentru  2.000 de abonați.
Radio România a început să emită la 1 noiembrie 1928, pe lungimea de undă 401,5 metri. Postul transmitea zilnic, între orele 17.00-19.00 și 20.30-00.00 știri, programe muzicale și de divertisment, versuri și un buletin meteorologic.
In Romania, Radio Vocea Sperantei emite incepand cu anul 1992. In prezent, exista o retea de 45 de statii locale proprii cu emisie de 24 de ore pe zi si cinci statii locale proprii cu program de doua pana la 18 ore pe zi. Radio Vocea Sperantei poate fi receptionat si prin satelit si internet.
Programele transmise din studiourile Radio Vocea Sperantei transmit mesajul Bibliei tuturor celor care doresc sa il cunoasca si au o tematica sociala, medicala, educativa, culturala si religioasa.
Intr-o lume indiferenta, confuza si cu valori rasturnate, Vocea Sperantei este un altfel de radio, avand un altfel de mesaj. Prin subiectele de actualitate, prin tonul cald si optimist al realizatorilor si prin interesul pentru problemele ascultatorilor, radio Vocea Sperantei este alaturi de toti cei care au nevoie de un prieten, de putere si de speranta.