Alternative sanatoase pentru cafea

26.02.2017- În 1994, cafeaua a fost declarată ca fiind o substanţă ce produce dependenţă, iar simptomele resimţite odată cu renunţarea la aceasta au fost introduse pe lista de tulburări mentale la câţiva ani diferenţă.
Excesul de cafea poate conduce la instalarea anxietăţii, la apariţia stării de nervozitate şi a problemelor de somn sau a modificării modului în care organismul răspunde la situaţiile de stres.
Dr. Baltner recomandă celor care vor să renunţe la cafea să micşoreze treptat cantitatea băută şi să găsească un substitut la această băutură. Astfel, simptomele asociate cu renunţarea la cafea, precum durerile de cap sau stările de oboseală, vor fi mai uşoare.
Dacă ai hotărât că este cazul să limitezi consumul de cafea, atunci poţi apela, în demersul tău, la câteva alternative sănătoase:
Rădăcina coaptă de păpădie – cercetările arată că rădăcina de păpădie conţine vitamina C, vitamina D şi betacaroten, dar are şi proprietăţi anti-cancerigene.
Cafea din rădăcină de cicoare – are o mulţime de proprietăţi benefice pentru organism, fiind indicată în problemele de stomac, ale ficatului, ale vezicii biliare şi în cazul unui ritm cardiac rapid, notează Web MD.
Ceaiul de Lemn Dulce – deşi nu conţine cafeină, are puterea de a-ţi da energie, notează dr. Linda B. White şi Steven Doster, autorii cărţii The Herbal Drugstore, citaţi de publicaţia Shape.
Sucul de rodii – îl poţi bea atât simplu, cât şi în combinaţie cu alte fructe delicioase. Lisa Rinna, crainic TV şi autoarea cărţii Rinnavation: Getting Your Best Life Ever susţine că această băutură este atât bogată în antioxidanţi, dar oferă şi un plus de energie. Pentru a prepara o băutură energizantă, Rinna dezvăluie că amestecă sucul de rodii cu lapte de soia, o banană, spirulină, iaurt şi fructe de pădure.
Alte variante sănătoase care înlocuiesc cu succes cafeaua pot fi şi apa plată cu lămâie, ceaiul siberian de ginseng, sucul de prune uscate sau ceaiul de mentă.

sursa: semneletimpului.ro