Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și va pune chiar astăzi (luni) problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează TASS, citată de Agerpres.
Prezenţa ambasadorului Andrei Karlov la expoziţia de fotografii numită „Rusia prin ochii turcilor" era anunţată de mai multă vreme, ceea ce înseamnă că atacul a putut fi plănuit.
O înregistrare video apărută pe Youtube arată un bărbat îmbrăcat în costum, care ţine un pistol în mână, cu care gesticulează în timp ce vorbeşte. Atacatorul a intrat în clădire folosind o legitimaţie de poliţist şi, după ce l-a împuşcat pe ambasador, ar fi spus că acesta plăteşte pentru intervenţia militară a Rusiei din Siria. „Noi murim în Alep, tu mori aici".
Bărbatul a vorbit şi gesticulat cu pistolul, lângă ambasadorul căzut la pământ, mai bine de un minut. Timp în care forţele de ordine au intervenit. Atacatorul a foct ucis în timp ce pleca din clădire. Surse din structurile de securitate ale Turciei şi primarul Ankarei afirmă că bărbatul era, într-adevăr, ofiţer de poliţie din Ankara.
Andrei Karlov era ambasador al Rusiei în Turcia din 2013 şi a participat, recent la negocxierile care au dus la acordul privind evacuarea civililor din Alep.