Asociatia Medicilor de Familie, semnal de alarmă după blocarea sistemului informatic: De la 1 iulie e jale. Tinem pacientii cu orele

12.07.2019 - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce CNAS a anunţat probleme la sistemul informatic, că mereu la începutul lunii, când sunt raportări „e jale”.„Ţinem pacienţii cu orele, îi trimitem acasă , îi chemăm în altă zi”, spune ea.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, după ce CNAS a anunţat din nou probleme la sistemul informatic, cardurile de sănătate neputând fi validate, că la fiecare început de lună, atunci când se fac raportări de către medici, „este jale”.
„Nu merge, nu funcţionează, ţinem pacienţii cu orele, îi trimitem acasă, îi chemăm în altă zi, nu se poate. Şi noi stăm la 1- 2 noaptea să reuşim să raportăm un serviciu, două, ca să nu le pierdem pe toate”, spune Sandra Alexiu.
Sandra Alexiu a menţionat faptul că oficialii CNAS nu reacţionează oficial de cele mai multe ori vizavi de problemele pe care sistemul le are, întrucât „fac economie, asta este realitatea”.

sursa: mediafax.ro