Blocaje provocate de nămeti. Mai multe tiruri au derapat în Pasul Gutâi din cauza zăpezii și ghetii

19.01.2019 - Ninsoarea viscolită face ca vizibilitatea să fie extrem de redusă în Pasul Gutâi. Pe șosea este un strat consistent de zăpadă și gheață, iar vehiculele au mari probleme la urcările în pantă. Opt tiruri au rămas astfel blocate și au fost tractate de cei de la drumuri.
Polițiștii de la Rutieră fac apel la șoferi să treacă prin Pasul Gutâi numai dacă este absolut necesar. Sunt probleme din cauza zăpezii și în 11 localități din Maramureș, unde școlile și grădinițele sunt închise. Inclusiv în Baia Mare nu se învață din cauza nămeților de pe străzi. Meteorologii anunță ninsori și în zilele următoare, așa că este posibil ca si luni copiii să stea acasă.
Au fost căderi masive de zăpadă în ultimele zile și în zona montană a județului Caraș-Severin. Drumurile de acces spre Semenic și Muntele Mic au fost blocate, iar pensiunile de pe Semenic se alimentează de la generatoare de la o săptămână.
Liniile de electricitate sunt avariate. De astăzi nu mai este curent nici la Muntele mic. Potrivit reprezentanților ISU pe Muntele Mic sunt cazate aproximativ 50 de persoane, iar în Semenic nu sunt turiști. Drumurile de acces spre cele două zone turistice sunt închise de miercuri de la prânz.