Cardul de sănătate, din nou blocat

Cardul de sănătate a fost din nou blocat marţi dimineaţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, declarând că va fi aplicat ordinul care le permite medicilor de familie să transmite offline documentele necesare.
Avaria a fost semnalată marţi dimineaţă, când  sistemul informatic al cardului naţional de sănătate s-a blocat.
 

Ulterior, CNAS a precizat, într-un comunicat de presă, că sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice, începând cu ora 09.00, şi că serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.
"Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menţionate", mai arată sursa citată.