Catina, ginsengul romanesc

24.09.2017- Cultura de cătină este una dintre reţetele succesului în agricultură, primii cultivatori din Alba, care au pornit o afacere de familie în 2005, susţinând că este mai puţin de lucru decât în cazul culturilor tradiţionale, iar profitul este bun în fiecare an.
Dintre toate fructele, cătina conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decât măceşul şi aproape de zece ori mai mult decât citricele. De la cătină nu se folosesc doar fructele, ci şi mugurii şi scoarţa. Cătina este un antioxidant extrem de puternic, iar medicii o recomandă în tratarea multor afecţiuni, cum ar fi cele hepatice, pentru imunitate, anemii, rahitism, boli de ochi, arsuri. De asemenea, cătina este foarte căutată în industria farmaceutică.
Peste 100 de producători locali din toate zonele judeţului Alba îşi prezintă, în 22-24 septembrie, la Târgul Apulum Agraria de la Alba Iulia, oferta de produse şi servicii. În cadrul târgului sunt organizate expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe, material săditor şi produse fitosanitare, expoziţii de animale şi pasări, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole.