Cod rosu de inundatii in doua judete. Cod portocaliu in alte cinci

13.05.2017- Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de sâmbătă până duminică, la ora 06.00, se pot produce inundaţii pe râul Tutova, în bazin hidrografic din amonte de acumularea Cuibul Vulturilor, în judeţele Bacău şi Vaslui.
Inundaţii se pot produce în special în amonte de staţia hidrologică Rădeni. Sub avertizare cod portocaliu de inundaţii este, de sâmbătă până duminică, la ora 12.00, râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţii din bazin mijlociu şi inferior, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea. Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu şi pentru râurile din bazinul hidrografic Bahlui, în judeţul Iaşi, fiind valabilă de sâmbătă seara până duminică, la ora 12.00.
De asemenea, râurile mici din bazinele hidrografice Timiş, Bârzava, Moraviţa şi Caraş, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, sunt sub avertizare cod galben de inundaţii, sâmbătă, până la ora 24.00.
O avertizare cod galben a fost emisă sâmbătă, până la ora 24.00, şi pentru râurile mici din bazinele hidrografice Putna (judeţul Vrancea), Trotuş (judeţele Bacău, Neamţ, Harghita şi Covasna) şi afluenţii mici ai Siretului (judeţele Bacău şi Vrancea).