COVID-19: Europa trebuie să se aștepte la un al doilea val

23.05.2020 - Europa trebuie să se pregătească pentru un al doilea val de COVID-19, a avertizat directoarea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, într-un moment în care numeroase ţări au anunţat ieşirea din izolare, relatează AFP.
Problema nu este de a şti dacă va exista un nou val de contaminări, ci "când va avea loc şi ce amploare va avea", a afirmat Andrea Ammon într-un interviu acordat joi cotidianului britanic The Guardian.
"Virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie", a adăugat ea, subliniind că cifrele privind imunitatea populaţiei nu sunt încurajatoare: "85% până la 90%" dintre cetăţeni rămân expuşi la maladia COVID-19.
"Nu vreau să prezint o imagine catastrofică, dar cred că trebuie să fim realişti. Nu este momentul, acum, de a ne relaxa complet", a adăugat ea.
Europa este continentul cel mai afectat de pandemie, cu aproape 2 milioane de cazuri confirmate, dintre care 169.932 mortale, în principal în Regatul Unit, în Franţa şi în Spania, potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP.