Căsuța Speranței găzduiește gratuit, în Slănic, copiii cu afecțiuni respiratorii

Tratamentul cu aerosoli poate ameliora simptomele de care suferă persoanele cu afecțiuni respiratorii. Însă nu toți își permit un astfel de tratament, fiindcă zonele naturale în care ar putea beneficia de el sunt aproape imposibil de accesat de către cei cu venituri mici, care nu și-ar permite cazarea într-o stațiune românească.
În sprijinul copiilor cu afecțiuni respiratorii care provin din familii defavorizate, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, a inaugurat la Slănic Prahova un centru de primire în regim gratuit, pe care l-au numit „Căsuța Speranței”. Centrul oferă cazare, în regim de autogospodărire, copiilor cu vârste între 3 și 15 ani care vin însoțiți, în stațiunea cunoscută pentru resursele sale de sare cu scopul de a-și trata afecțiunile respiratorii.
„Ne-am dat seama de faptul că există o proporție semnificativă de copii în România cu afecțiuni respiratorii și, prin acest centru, venim în întâmpinarea nevoilor de tratament pentru familiile defavorizate cu astfel de copii. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor, cu bucurie, ADRA România inaugurează acest proiect. Dorim, și prin acest proiect, să continuăm să oferim speranță celor ce au atâta nevoie de ea”, a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.
Căsuța Speranței se află în curtea Bisericii Adventiste din localitatea Slănic, sub tutela căreia a funcționat după ce a fost donată lăcașului de familia pastorului Adrian Bocăneanu. Comunitatea de credincioși a contribuit cu bani și a lucrat la renovarea casei, într-un efort despre care pastorul local, Cosmin Neacșu, spunea că „a reușit să unească întreaga comunitate în finalizarea acestui proiect prin implicare totală spre binele oamenilor indiferent de convingerile lor religioase.”
Capacitatea Centrului este de 6 locuri (3 copii și 3 adulți însoțitori). Seriile de cazare se vor desfășura după următorul grafic:

  • Seria I: 27 iunie – 10 iulie
  • Seria II: 11 iulie – 24 iulie
  • Seria III: 25 iulie – 7 august
  • Seria IV: 8 august – 21 august
  • Seria V: 22 august – 4 septembrie
  • Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Înscrierile se fac prin transmiterea în format electronic a documentelor mai jos menționate, la adresa de e-mail office@adra.ro, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea perioadei pentru care s-a optat, iar răspunsul organizației va fi dat cu aproximativ 5 zile înainte de începerea seriei respective. Primirea beneficiarilor în centru se va face începând cu ziua de luni, ora 12:00, a fiecărei serii, iar eliberarea camerelor se face în ziua de duminică de la finalul fiecărei serii, până la ora 12:00.
Documente necesare înscrierii:

  • cerere de admitere 
  • recomandare specifică de la medicul specialist;
  • documente de identificare atât pentru însoțitorul adult, cât și pentru copil (carte de identitate și certificate de naștere).

Pentru alte detalii, puteți vizita pagina ADRA sau puteți contacta asociația la adresa de e-mail office@adra.ro sau la telefon 021 25 25 117, în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30.