Franta: Scandalul laptelui praf contaminat cu salmonella ia amploare

12.01.2018- Până acum au fost anunțate 35 de cazuri de bebeluși bolnavi, însă părinții spun că de de fapt este vorba de cel puțin 200 de îmbolnăviri și de 60 de internări.
Marii distribuitori au fost și eu acuzați că au păstrat pe rafturi produsele Lactalis, deși știau că trebuie să le retragă de la vânzare.
Grupul francez Lactalis are afaceri peste tot în lume, inclusiv în România, iar părinții bebelușilor, guvernul și președintele vor să afle cine este responsabil.
Șeful statului francez este ferm și spune că nicio greșeală nu va fi trecută cu vederea.
Nu va fi nicio toleranță în domeniu și cei care sunt vinovați vor fi sancționați, iar inspecțiile vor fi intensificate”, spune președintele Franței, Emmanuel Macron.
Purtătorul de cuvânt Lactalis s-a scuzat pentru situația creată și a spus că de la retragerea primelor loturi de produse, Lactalis a colaborat cu toate instituțiile statului. Grupul francez vrea să recâștige încrederea consumatorilor chiar dacă acum este o perioada foarte grea.
Autoritățile spun că va urmă o altă serie de controale la distribuitori, farmacii, creșe și grădinițe pentru a vedea dacă produsele Lactalis, posibil contaminate cu Salmonella, au fost sau nu retrase. În majoritate, acestea provin de la fabrică din Craon, acum închisă.
În România, producătorul francez este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.
În decembrie 2017, când a izbucnit scandalul în Franța, România nu a primit nicio notificare oficială cu privire la retragerea unor loturi de lapte praf produse de compania franceză Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella, iar dacă era o problemă sistemul rapid de alertă intra automat în funcţiune şi în câteva minute ştia toată Europa ce se întâmplă, declara ministrul Agriculturii, Petre Daea.