Fumatul omoară 42.000 de români în fiecare an

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat astazi: „Anual în România mor 42 de mii de oameni din cauza fumatului, asta înseamnă cam 200 de avioane prăbușite. 5% dintre copii de 11 ani au fumat măcar o dată, 17% din copiii de 13 ani, 37% din copiii de 15 ani și 52 dintre copii de 15-17 ani, la acest ultim segment de vârstă ponderea celor care fumează constant e de 29%".
Ministrul Sănătăţii a făcut şi un apel la parlamentari să nu modifice legea care reglementează fumatul în spaţiile publice.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a mai spus: „Comisia de Sănătate din Senat a propus amendamente care permit să se fumeze în orice spațiu închis. Asta e un atentat la sănătatea cetățenilor. Am încredere în camera decizională că va corecta această greșeală.”
La rândul său, si preşedintele Klaus Iohannis a vorbit astazi despre importanţa prevenţiei în sănătate.
Klaus Iohannis, președintele României a punctat: „Punând azi accent pe educația în scopul prevenției care include conștientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, dăm șansa viitoarelor generații să trăiască o viață mai sănătoasă. Avem o responsabilitate față de tinerii și copiii români, îi putem sprijini pe adulții de maine să cunoască importanța prevenției și a unui stil de viață sănătos.”