Guvern: Vom mentine voucherele de vacantă la nivelul anului 2019

14.12.2019 - "Nu vom afecta voucherele. Propunerea va fi să menținem voucherele de vacanță la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea în bugetul de stat", a precizat, vineri, premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.
El a precizat că voucherele de vacanță au stimulat numai turismul din intern și că obiectivul Guvernului este stimularea agențiilor de turism pentru atragerea de turiști străini.
"Perioada voucherelor este practic o perioadă în care stimulăm numai turismul intern, adică consumatorul român de servicii turistice. Se știe foarte clar că voucherele de vacanță sunt folosite doar pentru a efectua concedii în România. Unul dintre obiectivele noastre este acela de a crește fluxul de turiști străini care să vină în România. Aici trebuie politici inteligente de stimulare a tuturor agențiilor de turism, a tuturor celor care fac promovarea destinațiilor din România pentru a-i determina să fie competitivi și să aibă capacitatea să atragă turiști străini", a spus Orban.