Liste de așteptare pentru programul "Stop Fumat", din cauză că unele centre nu au medicamente

11.06.2019 - "Vă sunăm noi ca să stabilim programarea pentru consultaţia medicală în momentul în care vom fi siguri că avem toată medicamentaţia ce vă trebuie pentru întreg tratamentul."
Răspunsul acesta îl primesc toţi pacienţii care vor să renunţe la ţigări şi care sună la Institutul Marius Nasta din Capitală. Aici funcţionează unul din centrele de consiliere pentru fumători. Medicii spun că sunt nevoiţi să îi treacă pe oameni pe lista de aşteptare pentru că în ultima vreme nu au existat bani pentru medicamente.
La "Marius Nasta", unde vin cei mai mulți pacienți, au fost trecuţi pe lista de aşteptare în ultima lună şi jumătate, 70 de fumători.
Medicii spun că va dura aproximativ o lună până când vor ajunge medicamentele în institut. În toată ţara sunt şase centre STOP FUMAT: două în Capitală şi câte unul în Iaşi, Timişoara, Tîrgu Mureş şi Focşani. Medicamente există momentan doar în patru. Iar la Institutul "C.C. Iliescu", de exemplu, mai sunt medicamente numai pentru şapte pacienţi.
Ministerul Sănătăţii susţine că programul STOP FUMAT funcționează şi că nu a fost întrerupt niciodată. Mai mult, autorităţile spun că nu există pacienţi pe listele de aşteptare. Anul trecut, prin programul ministerului, peste 1100 de persoane au primit medicamente care sa le ajute sa renunțe la fumat.