Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep pe 4 martie 2020

18.02.2020 - Părinții nu vor mai putea face liste pentru a-şi înscrie copiii la o anumită învățătoare, în clasa pregătitoare. Cei mici vor fi repartizați fie în ordine alfabetică, fie prin tragere la sorți în ședință publică, iar repartizarea învățătoarelor la clasă se va face tot prin tragere la sorți. Metodologia de înscriere urmează să fie aprobată luni şi a fost discutată deja în Consiliul pentru Dialog Social de la Ministerul Educaţiei.
Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep pe 4 martie, iar metodologia nu a fost încă aprobată. Directorii școlilor trebuie să aleagă dacă elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți în ședințe publice. De asemenea, ei au putut propune şi alte metode de selectie transparente și nediscriminatorii.
Și repartizarea învățătoarelor la clasă ar urma să fie făcută în aceleași condiții.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că elevii din Capitală vor fi înscrişi la clasa pregătitoare în ordine alfabetică. Modul în care vor fi repartizați elevii în clase va fi decis de Consiliul de Administrație și comunicat părinților la avizier sau în cadrul zilelor "Porților deschise".