În 2020, peste 8 milioane de plicuri verzi vor ajunge la participantii care contribuie la fondurile de pensii private

24.05.2020 - Economisești la un fond de pensii private? În premieră, în acest an, primești scrisoarea anuală de informare despre valoarea contului tău de pensie privată în 2019, într-un plic verde.
În această perioadă, cei peste 8 milioane de participanți care economisesc prin fondurile de pensii private - Pilonul II, pensia privată obligatorie, și Pilonul III, pensia privată facultativă, vor primi scrisoarea anuală de informare într-un plic verde, pentru a o identifica mai ușor în cutia poștală. Conform legislației în vigoare, toți administratorii fondurilor de pensii private trimit în fiecare an, până la data de 15 mai, scrisoarea anuală de informare tuturor participanților, la ultima adresă poștală comunicată administratorului.
În „plicul verde” pot fi găsite informații despre valoarea conturilor de pensie privată în 2019 (Pilonul II și Pilonul III), numărul de unități de fond și valoarea acestora până la finalul anului anterior.
Fiecare administrator trimite scrisoarea anuală de informare la ultima adresă poștală comunicată de participant. În cazul în care aceasta nu mai este de actualitate, participantul trebuie să informeze administratorul cu privire la noua adresă. În situația în care plicul verde nu ajunge la participant, acesta poate solicita administratorului transmiterea lui.
Participanții care economisesc prin Pilonul II și Pilonul III pot verifica aici la ce fonduri de pensii private contribuie.