Nereguli in restaurantele de pe litoralul romanesc

22.08.2017- Inspectorii sanitari au amendat cu 31.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral, au suspendat activitatea unui fast-food şi au retras de la comercializare 205 kg de carne, în urma controalelor efectuate în perioada 17-20 august, după ce au constatat mai multe neconformităţi, a anunţat ANSVSA.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar şi o unitate de produse congelate au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 31.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip fast-food. potrivit Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (ANSVSA).
Inspectorii sanitari au confiscat şi retras de la comercializare 205 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.
Inspectorii sanitari au amendat cu 2.000 de lei mai multe unităţi din Mamaia, după controalele efectuate la solicitarea IPJ Constanţa – SICE.