Orașele din Italia cu risc mare de cutremure

Cutremurul de duminică din Italia s-a resimțit în aproape toată țara. În marile orașe din majoritatea regiunilor din Italia, locuitorii au spus că au simțit seismul. Singura zonă din Italia care este în acest moment ferită de cutremure este Sardinia. 
Pe lângă zona centrală a Italiei, unde au fost afectate 70 de localități, cutremurul de duminică s-a resimțit și în orașele mari ale țării: Roma, Florența, Milano, Napoli și Bologna.
Românii care se află sau doresc să călătorească în Italia trebuie să știe că în urma cutremurului de duminică două drumuri naționale au fost închise traficului: SS685 „delle Tre Valli Umbre”, între provinciile Perugia și Ascoli Piceno, și SS4 „Salaria” între provinciile Rieti și Ascoli Piceno.
Cutremurul a avut epicentrul în Norcia, un oraș din regiunea Umbria, dar s-a simțit din nordul țării, de la graniţa cu Austria, până în sudul extrem. 
Au fost afectate 70 de localități din regiunile Lazio, Marche, Umbria, Abruzzo și Toscana. Cele mai afectate orașe au fost Norcia, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Visso și o zonă montană, între regiunile Umbria și Marche. Aceste sate sunt unite prin drumuri înguste flancate de ziduri de stâncă. 
Cele mai afectate orașe au fost Norcia, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Visso și o zonă montană, între regiunile Umbria și Marche.
Mai mult, cutremurul s-a simțit puternic și la Roma (regiunea Lazio), Florența (regiunea Toscana), Napoli (regiunea Campania), Milano (regiunea Lombardia), Bologna (regiunea Emilia-Romagna), Bari (regiunea Apulia) și Bolzano (regiunea Tirolul de Sud).
Departamentul de Protecție Civilă al Italiei atrage atenția că există un risc ridicat de cutremure în Calabria și Sicilia, precum și în regiuni mai nordice precum Friuli, Veneto și Liguria.