Pana de curent, astazi, la Spitalul Colentina

11.04.2017- Doi pacienti se aflau in sala de operatie si au fost resuscitati manual de catre medici, informeaza Digi 24. Alti doi pacienti de la Sectia de Terapie Intensiva au fost ventilati mecanic la balon. Medicii spun ca a fost o situatie foarte grava.
Reprezentantii E-Distributie Muntenia au declarat pentru Realitatea TV ca spitalele in mod normal ar trebui sa fie sustinute de generatoare.
Sefa Sectiei ATI de la Colentina, Lelia Iliescu, a precizat insa ca generatorul spitalului nu a pornit.
"De la ora 11:32, s-a inrerupt curentul. Au fost multe incercari de intrare in functiune a generatorului. Noi eram cu doua interventii neurochirugicale in sala. Din fericire, aparatele au circulat pe baza acumulatorilor. La Terapie Intensiva aveam cinci pacienti ventilati mecanic, doi i-am ventilat mecanic la balon. Acum a revenit curentul. E totul in regula", a spus medicul Iliescu presei.
Aceasta a precizat ca starea pacientilor este foarte buna si ca nu au avut de suferit nicio secunda.
Reprezentantii E-Distributie Muntenia au declarat ca alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta la ora 11:35, in urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Stefan cel Mare din Capitala.
Potrivit sursei citate, echipele E-Distributie Muntenia au intervenit si au restabilit alimentarea integrala cu energie electrica la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina.