Patru localităti din Arad și două din Argeș, în carantină după creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus

02.08.2020 - Din ce în ce mai multe localități din țară intră în carantină după creșterea numărului de noi îmbolnăviri. Patru localități din județul Arad au intrat în carantină, după ce au fost înregistrate focare de coronavirus. Două localități din județul Argeș au intrat în caratină după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirus.
Patru localități din județul Arad au intrat în carantină, după ce au fost înregistrate focare de coronavirus.
Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat ieri că au intrat în carantină localitățile Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda.
”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri seară, să pună în carantină aceste localități unde s-au înregistrat focare de coronavirus iar numărul persoanelor infectate depășește 3 la mia de locuitori”, a spus Stoian, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, polițiștii și jandarmii asigură filtre la intrările și ieșirile din cele patru localități.
Două localități din județul Argeș au intrat în caratină după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirus.
”Este vorba de localitățile Bălilești și Dârmănești, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depășit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastică și pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID”, a spus Emanuel Soare, prefectul județului Arges, citat de Mediafax.
Acesta a subliniat că, uneori, se fac liste de așteptare pentru cei care solicită o ambulanță în vederea internării. Prefectul a mai spus că polițiștii și jandarmii sunt la toate intrările și ieșirile din cele două localități.
”Nu se iese, nu se intră decât în baza unor motive prevăzute în hotărârea CJSU Argeș. Noi facem o evaluare a tuturor localităților, avem în supraveghere și alte localități. Dacă indicatorii privind numărul de cazuri vor fi depășiți, săptămâna viitoare vom veni, probabil, cu decizii de carantinare și a altor localități”, a precizat Emanuel Soare.