Peste 100 de turiști români, blocati de două zile pe insula grecească Samothraki

13.08.2019 - Cei 150 de turiști români blocați, de trei zile, pe insula grecească Samothraki, pentru că feribotul care trebuia să-i aducă acasă s-a defectat, speră ca mâine să poată pleca. O parte dintre turişti au fost cazaţi într-o sală de sport, alţii au dormit în maşinile aşezate la coadă în aşteptarea unui feribot salvator.
O mică speranță de salvare după 5 zile de chin pentru turiștii aflați captivi pe insula grecească, unde nu a mai ajuns niciun feribot să-i aducă acasă. În această după-amiază, au aflat că există o șansă ca 600 dintre cei peste 1500 de turiști români și străini să părăsească insula, mâine, cu un vas.
A existat şi un moment de panică noaptea trecută când a izbucnit și un incendiu.
Mulţi români spun că au fost nevoiți să ceară bani de acasă ca să nu mai doarmă sub cerul liber. Fiecare s-a cazat pe cheltuiala lui. Se pare că doar două dintre cele cinci restaurante anunţate ieri de primar că ofera mâncare gratuită au fost de acord.
Reprezentanții ambasadei sunt în contact cu o parte dintre cetățenii români aflați pe insulă, cu autoritățile navale elene și autoritățile locale competente în domeniu, încercând să rezolve situația.