Peste 7.000 de persoane cu dizabilităti vor primi vouchere în valoare de până la 5.000 euro

23.05.2019 - Eugen Teodorovici a semnat contractul pentru finanțare proiect „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, prin care peste 7.000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere de până la 5.000 euro pe care le pot utiliza ca să își cumpere echipamente care să îi ajute, conform Mediafax.
Astfel, mai mult de 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi sa își procure echipamente care să le ușureze viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar și instrumente manipulatoare robotizate.
Echipamentele asistive au scopul de a ușura viața persoanelor cu dizabilitati, care se pot reinventa în plan profesional și se pot reintegra social mai bine. Proiectul își propune să ajute persoanele cu dizabilități să își găsească un loc de muncă. În acest scopt va fi acordată o subvenție de 2.250 lei / lună, timp de un an și jumătate, angajatorilor care încadrează persoane cu dizabilităţi.