Preşedintele României, în vizită de lucru la Casa Albă. Donald Trump: Sprijinim eforturile României de a deveni eligibilă pentru Programul Visa Waiver

21.08.2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump. Este pentru a doua oară, după întâlnirea din iunie 2017, când cei doi preşedinţi au o întrevedere la Casa Albă.
Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său american, Donald Trump, au adoptat marţi o declaraţie comună în care Statele Unite ale Americii îşi reiterează sprijinul pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver în conformitate cu cerinţele legislaţiei SUA, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
"Ca preşedinţi ai României şi Statelor Unite ale Americii, acţionăm împreună, ca prieteni şi aliaţi, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust şi durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundează, vom crea noi oportunităţi pentru creşterea securităţii, dezvoltării şi prosperităţii şi pentru a răspunde mai bine provocărilor şi responsabilităţilor globale pe care le împărtăşim", se arată în declaraţie.