Proiect Guvern: copiii să meargă și după-amiaza la grădiniță

Părinții care au optat pentru înscrierea copiilor în grădinițe cu program normal (8.00-13.00) ar putea constata, în curând, că trebuie să-i ducă pe micuți și după-amiaza. Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere un proiect de modificare a legislației în vigoare astfel încât să poată fi organizate și serii de după-amiaza.
Intenția de modificare pleacă, după cum explică Ministerul Sănătății, de la situațiile în care „numărul de cereri pentru încadrarea în grădinițe cu orar normal depășește capacitatea sistemului de învățământ preșcolar de a asigura locurile necesare în grădinițe cu orar normal în serii organizate dimineața”.
Cu alte cuvinte, sunt prea puține locuri în grădinițele cu program 8.00-13.00 față de cerere. Iar soluția găsită de guvernanți constă în modificarea legislației astfel încât să poată fi organizate și serii de după-amiaza (fapt interzis, în prezent, de Normele de igienă privind unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.955 din 1995).