Suntem cei mai stresați din UE. Dar copiii cum sunt?

Potrivit unui studiu recent, realizat în 15 ţări europene, se pare că în ţara noastră trăiesc cei mai stresaţi oameni din UE! Datele arată că unul din doi români este stresat. Asta în timp ce media europeană este de doar 33%. Situaţia devine alarmantă devreme ce stresul se transmite de la adulţi la copii. Pentru cei mici, şcoala reprezintă o sursă frecventă de tensiune.
Peste trei milioane de elevi merg la şcoală. Mulţi dintre ei au profesori care folosesc frecvent metode de predare ca-n armată.
Există stiluri de predare care elimină stresul. Stilul pe feedback, stilul pe dezbatere. Copiii vin cu ideile lor, au întrebări de pus, află informaţii pe care le doresc, pentru că au pus întrebarea respectivă.
Elevii care se simt stresaţi pot cere ajutor în primul rând psihologului şcolar. Acolo unde există... Următorul pas ar fi ca cei mici să discute cu părinţii, familia sau cu o persoană în care au încredere. Iar în situaţile grave, minorii pot cere ajutorul Organizaţiei Salvaţi Copiii sau pot apela Telefonul Copilului. O viaţă sănătoasă înseamnă în primul rând o viaţă fără stres!