Trafic rutier închis pe podul de la Giurgiu între orele 7:25 - 12:20, de vineri până duminică

Traficul rutier va fi închis de vineri până duminică, între orele 7:25 - 12:20, pe podul de la Giurgiu, în vederea testării siguranței în exploatare a suprastructurii, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
"Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță participanții la trafic că în perioada 21.10.2016 — 23.10.2016, în intervalul orar 7:25 — 12:20, traficul rutier va fi închis pe podul de la Giurgiu situat pe DN 5 la km 64+884, în vederea efectuării încercărilor statice și dinamice necesare testării siguranței în exploatare a suprastructurii podului", se arată în document. Potrivit acestuia, încercarea în regim static consta în dispunerea pe suprastructura podului a unor convoaie de proba formate din vehicule cântărite în prealabil.
"Numărul și greutatea vehiculelor de încercare, precum și pozițiile acestora pe structură, se stabilesc astfel încât eforturile și deformațiile produse pe durata încercării să fie aproape de starea de solicitare produsă de convoaiele ce tranzitează podul în mod normal", menționează CNAIR.