Usor de preparat, sanatos de mancat: mazare cu ciuperci la cuptor

Desi cei mai renumiti bucatari sunt barbatii, cele mai proeminente feluri de mancare gustate vreodata raman cele ale femeilor. Ale mamelor, in mod special.
Am intrebat o prietena ce fel culinar nu a mancat in nicio alta parte preparat asa... ca la mama acasa? Astazi va voi da reteta raspunsului sau: mazare cu ciuperci la cuptor.
Trebuie sa avem:
2 cutii de mazare
400 g ciuperci la cutie
4 legaturi ceapa verde
4 ardei diversi colorati
2 legaturi usturoi verde
4 rosii
sare
piper
1 legatura marar verde
Ardeii se taie in fasii subtiri. Se spala mazarea si ciupercile cu apa calduta si se lasa la scurs. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se spala rosiile si se taie rondele.
Intr-un vas de yena uns cu ulei se asaza mazarea, ciupercile, ceapa si usturoiul verde, ardeii, rosiile, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga doua cani de supa de legume si se lasa la cuptor pana cand legumele se inmoaie si scade tocanita.
Cand este gata se presara deasupra marar verde tocat marunt.
Voi ce mancare n-ati mancat niciodata la fel ca cea de la mama de acasa?
Pofta buna!

A dumneavoastra, Dorelia Pironea, masterchef in bucataria Radio Vocea Sperantei