
17.06.2025 - România e campioana Uniunii Europene la risipa alimentară. O realitate care i-a determinat pe profesorii și elevii Școlii Herăstrău din București să înceapă un program inedit. Copiii au preparat, alături de părinți, rețete păstrate de la bunici cu ce-au avut prin frigider și le-au prezentat la târgul gastronomic organizat în școală.
Brioșe istețe, cornulețe vesele, săratele jucăușe. Copiii ne prezintă cu mândrie preparatele făcute acasă, împreună cu părinții.
La standul cu rețetele bunicilor ne întâmpină alte bunătăți – biscuiți de casă și o prăjitură basarabeană, Baba Neagra.
România e pe primul loc din Uniunea Europeana la risipa alimentară, iar Școala Herăstrău din București a demarat acest program tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei probleme.
Adriana Nicolae, director adjunct al Şcolii Herăstrău, Bucureşti: „Sunt activități interactive care s-au făcut de-a lungul timpului, pentru ca să înțeleagă fiecare ce înseamnă risipa alimentara și unde se poate ajunge”.
Fiecare român aruncă la gunoi, anual, în medie, 129 de kilograme de mâncare. Experții spun că principalul factor de risipă alimentară este tocmai frigiderul. Cumpărăm foarte mult, pentru că știm că avem unde să depozităm.
Anul viitor, Școala Herăstrău va organiza un târg național dedicat gastronomiei sustenabile.
sursa: TVR
Brioșe istețe, cornulețe vesele, săratele jucăușe. Copiii ne prezintă cu mândrie preparatele făcute acasă, împreună cu părinții.
La standul cu rețetele bunicilor ne întâmpină alte bunătăți – biscuiți de casă și o prăjitură basarabeană, Baba Neagra.
România e pe primul loc din Uniunea Europeana la risipa alimentară, iar Școala Herăstrău din București a demarat acest program tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei probleme.
Adriana Nicolae, director adjunct al Şcolii Herăstrău, Bucureşti: „Sunt activități interactive care s-au făcut de-a lungul timpului, pentru ca să înțeleagă fiecare ce înseamnă risipa alimentara și unde se poate ajunge”.
Fiecare român aruncă la gunoi, anual, în medie, 129 de kilograme de mâncare. Experții spun că principalul factor de risipă alimentară este tocmai frigiderul. Cumpărăm foarte mult, pentru că știm că avem unde să depozităm.
Anul viitor, Școala Herăstrău va organiza un târg național dedicat gastronomiei sustenabile.
sursa: TVR