10 august: 20.000 de oameni au protestat în fata Guvernului

11.08.2019 - Peste 20 de mii de oameni au protestat Sâmbătă în Piața Victoriei, la un an de la mitigul diasporei, care s-a terminat cu intervenția în forță a Jandarmeriei. Ieri, atmosfera a fost însă total diferită față de acum un an: s-au înregistrat doar incidente izolate, pe care forțele de ordine le-au rezolvat rapid. Participanții au scandat împotriva Guvernului, a corupției și incompetenței și au cerut pedepsirea vinovaților pentru violențele de anul trecut.
Momentul de vârf al mitingului a fost la ora 21, când protestarii au aprins lanternele telefoanelor și le-au îndreptat spre clădirea Guvernului. Dar oamenii au început să vină în piață de la orele amiezii. Câteva sute s-au adunat în fața Ministerului de Interne și au ajuns în Piața Victoriei după un marș prin centrul Capitalei.
Mulți dintre protestatari au participat și la mitingul diasporei din urmă cu un an și sunt nemulțumiți că ancheta privind violențele de atunci bate pasul pe loc. Și acum, ca și atunci, au cerut demisia Guvernului.

sursa foto: adevarul.ro