100 de ani de la intrarea României în război

Intrarea României în Primul Război a fost reconstituită în Oltenia. Brigada 2 infanterie Rovine a refăcut momentul în care ostaşii armatei române au pus stăpanire pe trecătorile Munţilor Carpaţi. De asemenea, un marş a avut loc între Gara Meri şi Popasul Lainici din Defileul Jiului.
Trupele române care au luptat atunci împotriva celor austro-ungare au fost conduse de generalul Ioan Dragalina, care a murit în apropierea podului Lainici.
În memoria generalului Dragalina, la încheierea marşului militarii Brigăzii 2 Infanterie „Rovine" au păstrat un moment de reculegere şi au depus flori la monumentul ridicat în amintirea sa.
În centrul Braşovului, zeci de soldaţi îmbrăcaţi şi echipaţi precum cei care acum un veac erau pe front au defilat pentru sute de curioşi.
Un festival de reconstituire istorică se desfăşoată în fiecare an în localitatea Fundata. De data asta, organizatorii au decis să detaşeze căteva trupe şi în Braşov pentru ca, la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, să fie cât mai mulţi oameni care să afle despre acest eveniment istoric.
La eveniment au fost prezente batalioane de soldaţi din mai multe ţări europene. Militarii din Cehia, Austria, Germania, Slovacia, Ungaria şi Anglia şi-au etalat la rândul lor muniţia de război şi au făcut spectacol în centrul oraşului.